הוצאות כיבוד באירוע

שיתוף ב email
שיתוף ב print
הוצאות כיבוד באירוע

הוצאות כיבוד – פתח דבר

עקרון הבסיס לניכוי הוצאות כיבוד שהוצאו באירוע שיווק ופרסום מהכנסות העסק צריך לעמוד בתנאי "הוצאה עסקית שוטפת לצורך יצור הכנסה" של העסק.
המשמעות הטמונה בביטוי לצורך דיני המס היא כי מטרת ההוצאה הנה ייצור הכנסה בשנת המס.

הוצאות כיבוד – פקודת מס הכנסה

סעיף 17 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה") מגדיר את עקרון היסוד בסוגיית ניכוי הוצאות לצורכי מס.
עקרון ההקבלה בין הוצאות להכנסות. הסעיף קובע כי "לשם בירור הכנסתו החייבת של אדם ינוכו… יציאות והוצאות שיצאו כולן בייצור הכנסתו בשנת המס…".

הפסיקה לא הסתפקה בעקרון היסוד ואימצה שני מבחני משנה נוספים לבדיקת התרת ניכוי הוצאה לצורכי מס.

הוצאות כיבוד – המבחנים להכרת הוצאה

המבחן העיקרי שנקבע הוא זה המבחין בין הוצאה פרותית והוצאה הונית. לפי מבחן זה, הוצאה לשם רכישת נכס המיועד להניב הכנסה
או לשם השבחתו מסווגת על פי רוב כהוצאה הונית אשר אינה ניתנת לניכוי שוטף. לעומתה, הוצאה לצורך שמירה על הקיים היא הוצאה פרותית המותרת בניכוי שוטף.

המבחן השני אשר התפתח בפסיקה הוא מבחן ה"ההוצאה האינצידנטלית" לפעילות העסקית.
על פי מבחן זה, במקרה שהוצאה מסוימת כרוכה בהליך ייצור ההכנסה, תותר היא בניכוי בתנאי שהיא עונה על דרישות סעיף 17 לפקודת מס הכנסה.

ניתוח

הוצאת שיווק היא לכאורה "הוצאה עסקית שוטפת" בכל עסק. המפתח להבחנה מדויקת טמון בשאלה מהי התרומה של אותו שיווק.
המבחן שנקבע הוא האם ההוצאה תקנה "יתרון מתמיד" לעסק, שאם כך – לא תוכר ההוצאה בגין הפרסום כהוצאה שוטפת ואם מדובר על הוצאה לצורך שמירה על הקיים, תותר בניכוי.

לעניין הוצאת הכיבוד, תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות מסוימות), התשל"ב-1972.
התקנות קובעות כי יותר ניכוי בשיעור 80% מההוצאות שהוציא נישום לכיבוד קל המוגש במקום העיסוק שלו,
דהיינו המקום שבו מנהל הנישום דרך קבע את עיסוקו. 20% מהוצאות הכיבוד – בכל מקרה לא יותרו בניכוי.
הגדרת "כיבוד קל" – משקאות קרים וחמים, עוגיות וכיוצאים באלה, מצרכי מזון קלים אשר ניתנים לאורח המבקר במקום העיסוק
לצורכי פעילותו עם הנישום, וכן פריטים אלה הניתנים לעובדים. מודגש בזה כי לא יותר ניכוי הוצאות אחרות לרכישת מזון ומשקה.

מסקנה

באירוע שיווקי שאליו מוזמנים בין היתר גם עובדי החברה, לקוחות, ספקים וכדומה.
מטרותיו העיקריות של האירוע הן קידום המכירות ואילו ההוצאה עבור המזון והמשקאות טפלה ביחס לכלל האירוע.
במקרה כזה ניתן לדעתנו לראות בכל ההוצאות בבחינת "הוצאות לשיווק ולקידום מכירות",
ולפיכך – ההוצאות כאמור של אירוע השיווק מותרות בניכוי שוטף על פי הוראות סעיף 17 לפקודה.

כותב המאמר- אמנון בן שושן, רואה חשבון

 

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
דוח מס לשכיר

דוח שנתי לשכיר – חובת הגשה

דוח שנתי לשכיר – פתח דבר דוח שנתי לשכיר- מאת רואה חשבון אמנון בן שושן. הנטייה של ציבור השכירים לחשוב שחובת הגשת דוח שנתי לרשות

דוח מס שנתי לעצמאי

דוח מס שנתי לעצמאי

דוח מס שנתי – פתח דברים דוח מס שנתי לעצמאי מאת רואה חשבון אמנון בן שושן. דוח מס שנתי לעצמאי, המכונה גם "טופס 1301", הוא

מדריך לפתיחת עסק

מדריך לפתיחת עסק

מדריך לפתיחת עסק – פתח דבר תהליך פתיחת עסק הוא מורכב. באמצעות מידע מקצועי ורלוונטי, אתם עשויים לגלות שהוא גם מהנה. רגע לפני ההחלטה, להלן

צרו קשר

אתם מוזמנים ליצור קשר או להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

משרד רואה חשבון - תושב חוזר - החזר מס הכנסה - רואה חשבון בתל אביב
משרד רואה חשבון