עסקאות דרופשיפינג – היבטי מיסוי במכירה וקנייה באתרי eBay ו-Amazon

עסקאות דרופשיפינג – היבטי מיסוי במכירה וקנייה באתרי eBay ו-Amazon

דרופשיפינג – פתח דברים

דרופשיפינג – היבטי מע"מ ומס הכנסה – מאת רואה חשבון אמנון בן שושן.
האינטרנט הפך זה מכבר לזירת קניות רוחשת ותוססת ולכן לא מפתיע לגלות שמדי יום מוקמות עוד ועוד חנויות און ליין.
אחת הדרכים למכירת מוצרים בחנויות מקוונות היא בשיטת  "דרופ שיפינג". לפי שיטה זו, בעל חנות מקוונת אינו מחזיק מוצרים פיזית במלאי, אלא רק באופן וירטואלי.

במועד קבלת הזמנה מלקוח של מוצר כלשהו המוצג בחנות,  בעל החנות המקוונת מעביר את ההזמנה לספק בחו”ל (שאף הוא מוכר את אותו מוצר) והספק שולח את המוצר ישירות ללקוח.
לא פעם עלתה השאלה לעניין חבות המע"מ על עסקאות אלו.

דרופשיפינג – היבטי מע"מ

מה הדין בחוק מע"מ לגבי מוצרים בחנויות מקוונות, שנרכשים ע"י תושבי ישראל מספקים בחו"ל ונמכרים  ללקוחות בחו"ל (כלל לא עוברים בארץ)? האם העסקאות פטורות מתשלום מע"מ?
"עסקה" מוגדרת בסעיף 1 לחוק מע"מ כאחת משלוש חלופות אפשריות:

  1. מכירת נכס או מתן שירות על ידי עוסק במהלך עסקו.
  2. מכירת נכס שנוכה מס תשומות שהוטל עליו.
  3. עסקת אקראי.

עסקאות אלו עומדות בהגדרת "עסקה" בהתאם לחלופה מספר 1.

מקום העסקה בעסקאות דרופשיפיניג

עולה השאלה, האם מקום העסקה הוא בישראל? סעיף 14 בחוק מע"מ קובע מהו מקום העסקה. לפי סעיף זה, יראו נכס כנמכר בישראל אם הנכס היה בישראל בעת מסירתו לקונה. בעסקאות דרופשיפינג הנכסים כלל אינם עוברים בישראל ולכן עולה כי עסקאות דרופשיפינג אינן נכנסות לתחולת חוק מע"מ ואין צורך בפתיחת תיק במע"מ. בהערת אגב, סעיף 41 לחוק מע"מ מגביל ניכוי מס תשומות מעסקאות שאינן חייבות במע"מ, ולכן ככל שמדובר בפעילות של מכר שאינה חייבת במע"מ מאחר ומקום העסקה אינו בישראל, מס התשומות המשמש את עסקאות אלה אינו מותר בניכוי.

עסקים אשר מנהלים פעילות מעורבת שבה חלק מהסחורה נכנסת לגבולות ישראל וחלקה נמכרת לתושבי חוץ, יידרשו בפתיחת תיק ברשות המע"מ וכן בתשלום מע"מ עסקאות על ההכנסות ממכירת הטובין. מאחר ובגין אותן עסקאות משולם מע"מ עסקאות, תותר מנגד האפשרות לקזז מע"מ תשומות (הגלום בחשבוניות ההוצאות) ששמש את העסקאות שחייבות במע"מ. 

דרופשיפינג – היבטי מס הכנסה

בניגוד לחוק מע"מ, כללי הדיווח החלים על בעלי עסקים בתחום מסחר אלקטרוני מסוג דרופשיפינג שונים לחלוטין. על פי חוקי המס בישראל, כל תושב ישראל חייב בדיווח שנתי ותשלום מס על הכנסותיו, אף אם הופקו מחוץ לישראל. חוקים אלה לא פוסחים על מסחר מקוון אף אם הסחורה אינה נכנסת לגבולות ישראל. העובדה שנוצרה הכנסה בידי תושב ישראל, מקימה לכשעצמה חובת דיווח בידי בעל העסק והוא יידרש לדווח על הכנסותיו החייבות לצורכי מס. 

הקמת עסק – רשויות המס ואופן התנהלות מולם

החוק מחייב רישום מידי של העסק ברשויות המס בישראל, לא יאוחר מיום תחילת הפעילות העסקית. ניתן להירשם לפני, אבל אסור להתחיל בפעילות עסקית משום סוג, לפני שהוסדר הנושא כנדרש וכחוק. לרשות המסים מקורות מידע מגוונים לאיתור עסקים שאינם מדווחים: עיתונות כתובה, פרסום אינטרנט, רשתות חברתיות, חיבור לכל מאגרי המידע הממשלתיים, הלשנות עובדים, הלשנות מתחרים עסקיים, הלשנות לקוחות לא מרוצים, הצלבות נתוני קניות ספקים ולקוחות ועוד. בטרם כל ביקורת נערך מיפוי מודיעיני של עסקים החשודים באי רישום תקבולים כדין. אי רישום תקבולים כדין מוביל לסנקציות כבדות לפי פקודת מס הכנסה או חוק מע"מ (אזרחיות ולעתים פליליות). חשוב לדעת כי קיימת חובת רישום של כל תקבול בעסק (בין היתר: תשלומים שהתקבלו באמצעות אפליקציית ביט או פייבוקס, פייפאל, פיוניר, שיק דחוי או העברה בנקאית וכדומה ) וזאת בסמוך למועד קבלתו ובשורה של פסקי דין נקבע כי הרישום חייב להיערך בתכוף לקבלת התקבול.

אודות משרדינו

משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות' הנו משרד רואה חשבון בתל אביב. המשרד מוביל בתחום החשבונאות, ביקורת חברות, הנהלת חשבונות ומיסוי על גווניו השונים, לרבות מס הכנסה, מיסוי בינלאומי וליווי עובדים ישראלים בחו"ל,  מס ערך מוסף, מיסוי מקרקעין, חוק עידוד השקעות הון וכן בתחום הביטוח הלאומי. המשרד מלווה עצמאיים וחברות החל משלב עריכת התכנית העסקית וההקמה וכן לאורך כל הפעילות העסקית, במעטפת שירותים עסקיים במגוון נושאים בתחום המיסוי הישראלי ומיסוי בינלאומי.

 

 

המידע המוצג במאמר הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת. המחבר ו/או משרד רואה החשבון אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים,
ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים. רק הוראות החוק, הפסיקה או הוראות המוסד המטפל, מחייבות וקובעות. בכל מקרה בו נכתב לשון זכר הכוונה גם ללשון נקבה, וכן להפך, אלא אם נאמר במפורש אחרת.

 

 

 

 

רואה חשבון אמנון בן שושן

רואה חשבון אמנון בן שושן

אודות כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי.

אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
רואה חשבון

תיירות יוצאת – היבטי מיסוי

תוכן עניינים:1 תיירות יוצאת – פתח דבר2 הסדר בענף התיירות בעקבות פשרה עם רשות המסים3 שירותי תיירות יוצאת המתבצעים בחו"ל4 כאשר שירותי התיירות כוללים שירותי

צרו קשר

אתם מוזמנים ליצור קשר או להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן