הקמת עסק – היבטי מיסוי וטיפים

הקמת עסק – היבטי מיסוי וטיפים

הקמת עסק – פתח דברים

גיבשתם החלטה על הקמת עסק חדש? בשעה טובה. 
תהליך הקמת עסק אינו מורכב. באמצעות מידע מקצועי ורלוונטי, אתם עשויים לגלות שהוא גם מהנה.
רגע לפני ההחלטה על הקמת עסק חדש להלן מידע ורשימת קישורים למאמרים שיעזרו לכם להבין את התהליך ולגבש החלטה מושכלת.

עריכת תוכנית עסקית

ההמלצה שלנו היא להכין תוכנית עסקית בטרם התחלת כל פעילות העסקית ולהגדיר יעדים ומטרות קרובים וברורים. הרוב המוחלט של רעיונות ומיזמים נפלאים נשמעים טוב בעל פה, אולם לאחר הניתוח הכלכלי נחשפים המספרים ומתחילים לצוץ העלויות, הקשיים ביישום ומגלים שהרעיונות/המיזמים אינם כלכליים. מטרת תוכנית עסקית היא לספק תמונה עתידית צפויה של העסק מבחינה עסקית, תפעולית ומימונית. תוכנית עסקית מיועדת בראש ובראשונה לבעל העסק ומאפשרת לו לבחון את "ההיתכנות הרעיונות" שלו לצורך הערכת כדאיות כלכלית של העסק, הצבת יעדים ומעקב אחר ביצוע האסטרטגיה העסקית. למידע נוסף בנושא תוכנית עסקית, ניתן לקבל בקישור הבא

הדרך לפתיחת חשבון בנק עסקי

הדרך לפתיחת חשבון בנק עסקי מלווה בהתלבטויות. המאמר בקישור הבא, נותן מענה לשאלות המרכזיות, טיפים וכלים להתמודד בעת ביקורות ומשוכות בדרך לקבלת מימון לעסק מהבנק.

הקמת עסק – בחירת סוג תיק של העסק במס הכנסה

לאחר שעברתם את שלב התכנון ובחינת ההיתכנות הכלכלית של העסק, שלב הבא יהיה להחליט איזה סוג תיק להקים ברשויות המס: האם עסק יחיד עצמאי או שמא לפעול באמצעות חברה בע"מ. הבחירה בדבר סוג תיק של העסק תלויה במשתנים כגון: רווחיות, אופן משיכת הכספים, שיקולים משפטיים והיבטים אישיים. חלקם נדונו במאמר הבא. במידה ובחרתם להירשם כחברה בע"מ, יש צורך להירשם גם ברשם החברות באמצעות עו"ד. 

תהליך הרישום מול הרשויות ואופן ההתנהלות מולם

התחנה הראשונה בתהליך הרישום היא משרדי מע"מ. החוק מחייב רישום מידי, לא יאוחר מיום תחילת הפעילות. ניתן להירשם לפני, אבל אסור להתחיל בפעילות עסקית משום סוג, לפני שהוסדר הנושא כנדרש וכחוק. השיוך למשרד מע"מ יתבצע ע"פ הכתובת שבה פועל העסק.
ניתן להירשם במע"מ כעוסק פטור או כעוסק מורשה. חברה בע"מ יכולה להירשם רק כעוסק מורשה. ריכוז ההבדלים המהותיים בין שני סוגי העוסקים במאמר הבא.

רישום עסק במע"מ מחייב הגשת  טופס 821 בסניף. חלקו העליון של הטופס מפרט את המסמכים הדרושים בעת הפנייה הראשונה לאחד ממשרדי מע"מ. כחלק מתהליך הרישום, תידרשו לציין את ענף הפעילות אליו משתייך העסק (לדוגמה- מתן שירותים, קמעונאי, סיטונאי, מתווך נדל"ן וכו).

התחנה הבאה היא פקיד שומה. לאחר שבחרתם את סוג התיק באמצעותו אתם רוצים להירשם, יש למלא ולהגיש טופס 5329 שמיועד ליחידים עצמאיים או טופס 4436 שמיועד לפתיחת תיק מס הכנסה לחברות בע"מ. 

התחנה האחרונה היא פתיחת תיק מבוטח עצמאי במוסד לביטוח לאומי והגשת הודעה על התחלת פעילות עסקית באמצעות טופס 6101  דין וחשבון רב שנתי. לקבלת מידע ראשוני בנושא ביטוח לאומי, בקישור הבא. חברה בע"מ אינה נדרשת בתשלום ביטוח לאומי על הכנסותיה ולכן אינה צריכה לפתוח תיק בביטוח לאומי. פתיחת תיק בביטוח לאומי עבור חברה יתבצע רק כאשר החברה מעסיקה עובדים אשר באמצעותו היא תדווח על משכורות העובדים ותשלם בגינם דמי ביטוח לאומי.

יצוין, כי השירות עבור רישום העסק לרוב מתבצע באופן מקוון ומהיר באמצעות מייצג וחוסך לבעל העסק זמן רב בכיתות רגליים בין הרשויות ולכן מומלץ לבצע את תהליך הרישום באמצעותו. לקבלת מידע בנושא רישום עסק באמצעות מייצג, ניתן ליצור עמנו קשר. 

בחירת רואה חשבון

הקמת עסק מלווה בהתנהלות שוטפת מול רשויות המס – מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי ורצוי שהאחריות תוטל על בעל מקצוע מוסמך. כאשר מדובר בעצמאיים (עוסק מורשה או עוסק פטור) ניתן לבחור ולקבל שירותים משני אנשי מקצוע: רואה חשבון או יועץ מס, כל אחד לפי צרכיו. תאורטית, רואה חשבון אמור להיות בעל ידע נרחב- דרישות ההשכלה גבוהות יותר, תקופת ההתמחות עד קבלת הרישיון ארוכה יותר ולכן לכאורה רואה החשבון איש מקצוע טוב יותר. בפועל המציאות שונה. 

התקשרות עם רואה חשבון הנה ארוכת טווח ולכן רצוי שצורת עבודתו תתאים לצורכי בעל העסק. קיימים בעלי עסקים שמעדיפים לקיים פגישת היכרות אישית עם רואה החשבון.
חלקם נותנים משקל למיקום משרד ביחס למיקום פעילות העסק ועדיפות נמוכה ליתר הקריטריונים. סוג אחר של אנשים נוהגים לקיים את הקשרים העסקיים שלהם בכלים מקוונים ולכן אלה יעדיפו רואה חשבון שלא רק מפעיל אתר אינטרנט, אלא גם זמין במיילים, ואף נגיש ללקוחותיו באמצעות כלים מקוונים שונים. רואה חשבון מלווה את בעל העסק ומייעץ מתחילת התקשרות ולכן רצוי שיהיה סבלני עם רצון ונכונות להסביר. מה שבטוח מומלץ לא להקל ראש בתהליך בחירת רואה חשבון בעסק.

 

רואה חשבון אמנון בן שושן

רואה חשבון אמנון בן שושן

אודות כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי.

אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
רואה חשבון

תיירות יוצאת – היבטי מיסוי

תוכן עניינים:1 תיירות יוצאת – פתח דבר2 הסדר בענף התיירות בעקבות פשרה עם רשות המסים3 שירותי תיירות יוצאת המתבצעים בחו"ל4 כאשר שירותי התיירות כוללים שירותי

רואה חשבון

תקרת מחזור עוסקים פטורים

תוכן עניינים:1 תקרת מחזור עוסקים פטורים2 עוסקים פטורים, שימו לב!3 עוסקים פטורים- חשוב לזכור בנושא תקרת מחזור עוסקים פטורים4 האם שמעת על פורום עוסקים פטורים?5

צרו קשר

אתם מוזמנים ליצור קשר או להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן